Heel veel mensen versieren hun huis met Kerst, maar beperken zich vooral tot binnen en dan in het bijzonder natuurlijk tot de Kerstboom. Zonde vinden wij, er is zoveel meer te halen uit kerstversiering, en dan zijn wij natuurlijk vooral bezig met de versiering buiten in de tuin!

Tijdens de Kerst zie je vaak in de straat of bijvoorbeeld op t.v. extreem versierde huizen en tuinen langskomen, mede daardoor lijken veel mensen af te haken om hun buitenruimte op “gewone” wijze te versieren. Er zijn ontzettend veel leuke mogelijkheden om laagdrempelig je tuin te versieren met wel een grote impact op het verhogen van de Kerstsfeer!

Het makkelijkste en misschien ook wel leukste om mee te beginnen zijn natuurlijk lampjes. Hier zijn ontzettend veel mogelijkheden voor, maar als je niet weet waar je moet beginnen zouden wij adviseren te beginnen met lampjes in de bomen en wat leuke kerstfiguren in de tuin. Daarna kun je verder uitbreiden met bijvoorbeeld verlichte ijspegels aan de dakrand en lichtspelen.

Heb jij een vlaggenmast in de tuin? Dan kun je een prachtige vlaggenmast kerstverlichting overwegen. Ook zijn er sets te koop, voor degenen zonder vlaggenmast in de tuin, waar de mast bij zit zodat je dit prachtige effect na kunt maken. Dit begint bij een kleine variant to versies die even hoog zijn als een gemiddelde woning.

Een andere prachtige aanrader is het lichtgordijn, die komt het beste tot zijn recht op de schutting, of als u geen tuin heeft aan het balkon. Zeer eenvoudig op te hangen en het effect is ontzettend leuk. Soms kan de hoeveelheid licht die dit geeft erg sterk zijn, we raden dus niet aan dit in de buurt van het slaapkamerraam te doen.

Al met al zijn er genoeg manieren om de tuin te versieren. Ga lekker aan de slag met kerstfiguren, lichtsnoeren, vlaggenmasten en ijspegelverlichting. Het resultaat is eigenlijk altijd goed en het zorgt voor een heerlijk kerstgevoel. Je zult zien dat het het volgende jaar weer gaat kriebelen om rond de kerst in de tuin aan de slag te gaan, veel plezier!