Het is nog geen voorjaar, maar daarom misschien juist het beste moment om vast na te gaan denken over het nieuwe gazon. Als er een nieuwe grasmat wordt aangelegd rijst vanzelf de vraag, willen we echt gras of kunstgras in de tuin? Wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van beide grassoorten?

Gelukkig is het bij deze keuze in principe niet zo dat er een goed en een fout antwoord is. Beide keuzes zijn goed, het is vooral een kwestie van smaak en hoeveel tijd en zin je hebt in het onderhouden van je gazon.

De echte natuurlijke look van echt gras is voor veel mensen onovertroffen. Het voelt heerlijk aan en ruikt lekker. Daarnaast is het natuurlijker, omdat vogels en andere diertjes het gazon opzoeken en het goed is voor het milieu om echt gras in je tuin te hebben liggen. Nadeel van echt gras is natuurlijk wel dat het onderhoud vergt. Er kan onkruid inkomen, je moet kale plekken opnieuw inzaaien en je moet van tijd tot tijd het gras maaien en bewateren.

Aan de andere kant kun je ook kiezen voor kunstgras. Wat minder authentiek en natuurlijk. Maar het is wel een vrijwel onderhoudsvrije manier voor een strak gazon. Let hierbij wel op dat je kiest voor een kwalitatief hoogwaardig kunstgras, die gaan over het algemeen zeer lang mee. Voor mensen met allergieën is kunstgras ook een uitkomst omdat er geen pollen problematiek optreedt.

Beide opties zijn wat ons betreft beter dan een strak betegelde tuin, dat is niet goed voor het milieu en de natuurlijke afwatering. Kunstgras is in principe een stuk kostbaarder dan echt gras en het aanleggen kan best een hele klus zijn. Echt gras is goedkoper maar vergt dus meer tijd. Wat je ook kiest, laat je eerst goed informeren door een kundige professional of bezoek één van de showrooms van een partner op onze website!