Veelgestelde vragen

Je kunt je bestelling niet direct bij ons plaatsen. Wij bieden een catalogus met merken en leveranciers om jou een overzicht te bieden en te helpen een keuze te maken. Op de artikelpagina kun je een directe link vinden bij het artikel naar de webshop van de verkoper!

Bij het zoeken naar een geschikte tuinset of tuinmeubel kan het soms opvallen dat er erg grote prijsverschillen zijn tussen aanbieders. Hierbij is het natuurlijk verleidelijk om de beste sale of outlet prijs te zoeken. Houdt er wel rekening mee dat soms de allergoedkoopste optie zoeken niet de beste keuze is. Soms is kiezen voor een iets duurdere tuinset juist op langere termijn een beter keuze. Ook dan is het natuurlijk wel zaak om voor precies die set of dat tuinmeubel de goedkoopste prijs te vinden.

Er is niet een eenduidig antwoord op het beste materiaal. Vaak is er ieder seizoen een ander materiaal populair. Denk daarbij aan wicker, riet, hout, bamboe of bijvoorbeeld pallets. Vaak zijn alle materialen aan kwaliteit onderhevig. Een groot deel van de materiaalkeuze komt neer op smaak. Maar het kan wel bijvoorbeeld handig zijn dat bepaalde materialen weersbestendig zijn, wat iets als rotan dan minder is. Daar tegenover is een goede houten tuinset erg kostbaar, maar kun je in het rotan segment voor een veel lager bedrag een set aanschaffen.

Wij krijgen vaak de vraag of een ronde tuinset of de iets meer traditionele vierkante tuinset aan te raden is. Voor tuinsets voor 8 personen of meer zijn vaak mooie ronde varianten verkrijgbaar waarin het groepsgevoel beter tot zijn recht komt. Voor kleinere sets is vaak juist een vierkante of rechthoekige tafel intiemer en biedt deze meer ruimte voor comfortabele tuinstoelen en loungestoelen.

De beste tuinset is voor iedereen verschillend. De keuze voor de prijscategorie heeft voornamelijk te maken met drie dingen. Het formaat, de kwaliteit en de duurzaamheid. Daarnaast moet je nog een keuze maken tussen een loungeset, een tuinset of een verzameling van verschillende tuinmeubels. Het is goed om te beseffen dat bepaalde artikelen geschikt zijn voor 1 of 2 gebruiksseizoenen, zoals rotan, terwijl andere materialen gemakkelijk 10 jaar meegaan, zoals een bamboe tuinset.

Het onderhouden en verzorgen van een tuinset is erg belangrijk. Bij regen en vrieskou moeten de meeste tuinsets naar binnen, of in ieder geval op zijn minst afgedekt. Hiervoor hebben veel aanbieders hoezen beschikbaar die precies op de tuinset en loungesets passen. Daarnaast heeft het materiaal soms verzorging nodig, hiervoor zijn dan sprays beschikbaar om te zorgen dat de tuinmeubels goed geïmpregneerd blijven.

favicon