We krijgen veel vragen over blokhutten. Steeds meer mensen vinden dit een mooie en welkome toevoeging aan hun tuin. Het is ook op een bepaalde manier een extensie van het huis. Je creëert extra ruimte voor bijvoorbeeld opslag of zelfs om een soort kamer mee te maken. Zo kun je op relatief goedkope wijze van extra vierkante meters genieten.

Belangrijk bij het maken of aanschaffen van jouw nieuwe houten blokhout is natuurlijk de wanddikte. Is het nu altijd beter om voor een dikke wand te gaan ten opzichte van een dunne? Het is immers ook een stuk duurder. Dat hang in houtbouw van een aantal factoren af. Zo kan een blokhout met dunnere wanden bijvoorbeeld prima als de wand niet zo heel breed is. Ook als de dakbedekking licht is kan gekozen worden voor een dunnere wand, of als de dakbedekking goed wordt ondersteunt door dwarsverbindingen.

We raden bij de keuze aan niet op het randje te gaan zitten. Zeker voor grotere blokhutten is een dikke wand van belang vanwege de zware dakbedekking zoals betonpannen die hier vaak op gelegd worden. Een dikte van 28mm is niet toereikend voor grotere projecten en zelfs een dikte van 44mm is soms niet voldoende. Bij blokhutten van 4×6 meter bijvoorbeeld is vaak een dikte van 68mm aanbevolen. Ook de mate van isolatie is uiteraard beter bij dikkere wanden, dus dat kan ook een belangrijke factor zijn om mee te nemen in deze keuze.

Laat je goed informeren voor het maken van deze keuze. Bijvoorbeeld bij één van de speciaalzaken die op onze site te vinden zijn kun je goed en kundig advies inwinnen van echte specialisten op dit gebied. Om zeker te weten dat je nog jarenlang kunt genieten van jouw blokhout is deze informatie van het grootste belang.