Ja dat kan zeker, het is zelfs een hartstikke leuke en unieke manier om een winteravond door te brengen. Het vereist wel iets meer voorbereiding dan een “normale” zomer Barbecue, we hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.

De belangrijkste tip is misschien wel dat je je gasten van te voren moet inlichten dat dit het plan is zodat zij zich warm aan kunnen kleden. Dit lijkt logisch maar toch een goede reminder om dit zeker te doen. Het is koud buiten en er is geen grotere domper op de feestvreugde dan wanneer dit de overhand krijgt, dan zit je snel weer binnen en dat is nu juist niet de bedoeling.

Zorg voor een lekker vuurtje. En dan bedoelen we niet alleen het vuurtje in de Barbecue maar ook zeker een mooie vuurtafel waar aan gegeten kan worden of bijvoorbeeld een gezellige, knusse kring rond een vuurkorf. Zo houdt iedereen zichzelf lekker warm en het zorgt voor een heerlijke sfeer en geborgenheid onderling.

Ze de barbecue op tijd aan! Als je nog nooit in de winter buiten hebt gegeten kan het wel eens tegenvallen hoe lang het in de winter duurt voordat de Barbecue echt warm is. De speling is ook wat minder groot daardoor, de barbecue moet echt goed warm te zijn om een tijd lang lekker te kunnen barbecueën.

Zorg voor extra sfeer door lampjes op te hangen en (LED) kaarsen te gebruiken. In de winter buiten in de tuin eten geeft een soort uniek Kerstgevoel. Maak hier maximaal gebruik met extra verlichting rond de tafel of versier een boom in de tuin met leuke lampjes.

En last but not least: Zoek echte winterse versnaperingen uit! Bij een zomerse barbecue is het veel van hetzelfde, die ene keer dat je in de winter een barbecue organiseert geeft je de kans echt uit te pakken met bijzondere ingrediënten. Bak bijvoorbeeld een mooi stuk wild, zoals hert of zwijn, dat is weer eens wat anders dan die standaard hamburgers. Drink hierbij een heerlijke Glühwein en geef de kinderen een kop warme chocolade. Sluit het diner af met het gezamenlijk roosteren van marshmallows boven het vuur en je bent helemaal klaar!

Eet smakelijk en fijne feestdagen!