De beste tuinbank bestaat uiteraard niet, dit is voor iedereen verschillend. Het is goed om voordat je een keuze maakt je goed in te lezen in alle mogelijkheden. Er zijn ontzettend veel verschillende tuinbanken, en ook een aantal artikelen die als leuk alternatief gelden voor de standaard tuinbank.

De meest verkochte banken zijn de zogenoemde parkbankjes. Die staan bij veel mensen bijvoorbeeld in de voortuin en nemen weinig ruimte in. Ze zijn wel erg charmant en leuk om te zijn en geven een leuk zitje voor meestal 2 tot 3 mensen. Bekijk, als je voor een parkbankje gaat, ook zeker eens de betonnen varianten, die zijn ontzettend stijlvol en hufterproof voor in de voortuin!

Als tweede komen de loungebanken, vaak van rattan of riet. Die zijn mooi aan te kleden met mooie kussens en dekjes. De banken moeten bij slecht weer wel weer naar binnen, dat is een nadeel ten opzichte van houten of betonnen banken die gewoon vrijwel het hele jaar buiten kunnen staan.

Bijzonder leuke ontwikkeling is dat men weer steeds vaker een schommelbank aanschaffen. Heerlijk wiegen met een goed boek in een mooie houten schommelbank, al dan niet gemonteerd met kettingen aan het dak of dwarsbalk. Ook zijn er metalen en kunststof banken, vaak met een afdakje zodat je lekker in de schaduw kunt zitten.

Voor grotere groepen is het zeker de moeite waard eens een picknickbank te overwegen, al dan niet compleet als picknickset met een tafel erbij. Hier kun je met meerder mensen een mooi zitje maken dat relatief compact is ten opzichte van bijvoorbeeld veel tuinsets, en is erg onderhoudsvriendelijk.

Ten slotte is het van belang dat je jouw tuinbank koopt of bestelt bij een leverancier, tuincentrum of webwinkel die ook daadwerkelijk goed kan leveren. Hiervoor kun je natuurlijk het beste even van te voren de reviews checken en de beoordelingen lezen. Zo weet je zeker dat je kunt gaan genieten van jouw mooie nieuwe (of vintage) tuinbank!